2024-05-03
Viešbutyje „Waldorf Astoria“ bus pristatytas naujas kulinarinis šedevras!
Legendinė viešbučių tinklo Waldorf Astoria Hotels & Resorts grandiozinė versija antrą kartą įgyvendino „Waldorf Skonio“ projektą, bendradarbiaudama su Jameso Birdo fondo — viena iš pagrindinių kulinarinių organizacijų JAV. Ieškant legendinio skonio vasarą 2015 metais dalyvavo penki jauni šefai, tapę pirmuoju Jameso Birdo premijos pusfinalistais, ir penki puoselėti meistrai, atsakingi už virtuvę prabangiame Waldorf Astoria viešbutyse Amsterdamas, Naujasis Orleanas, Pekinas, Jeruzalė ir Orlando.
Nugalėtojais, neseniai įvykusioje Niujorke finaėje, tapo virtuvės šefas Benoas Šaržis iš Viešbučio Waldorf Astoria Pekine ir jo jaunas kolega Erikas Bruneris-Yangas, o jų sukurta patiekalas — "Jing Roll" — nuo šiol bus pateikiamas visų 25 Waldorf Astoria viešbučių pasaulio meniu, kartu su pernai laimėjusiu selderyje pagamintu risotu a-la Waldorf, taip pat pasaulinio pripažinimo pelniusiomis Benedikto kiaušiniais, „Raudonojo šilko“ tortu ir veldorfo salotomis, kurios buvo išrastos Niujorko viešbučio Waldorf Astoria virtuvėje.
„Mes neįtikėtinai džiaugiamės tęstinumu projekte „Skonio Waldorf Astoria“ ir bendradarbiavimu su Jameso Birdo fondu, kuris neįkainojamai prisideda ir tuo pačiu išgarsina mūsų gausų kulinarinį paveldą“, - sako „Waldorf Astoria Hotels & Resorts“ tinklo vadovas Džonas Vanderšlays. - „Waldorf Astoria siekia gastronominio tobulumo kiekviename iš 140 aukštos klasės barų, kavinių ir restoranų, esančių mūsų viešbučiuose“.
Konkursinio finalo žūriui atstovavo žinomas avangardinis šefas Uilis Dafresnas, žurnalo „Saveur“ vyriausiasis redaktorius Adamas Saksas, Jameso Birdo fondo prezidentė Suzanas Ungaro, aktorius, muzikantas ir kulinarinių knygų autorius Questlove, taip pat praėjusių metų nugalėtojas Davidas Pouzi.
„Laikydamiesi mūsų įkūrėjo Jameso Birdo palikimo, Amerikos gastronomijos tėvo, mes su dideliu malonumu tęsiame bendradarbiavimą su Waldorf Astoria Hotels & Resorts — kultiniu prekių ženklu, kuris dėjo pastebimą indėlį formuojant Amerikos kulinarinį paveldą“, - pabrėžia Jameso Birdo fondo prezidentė Suzana Ungaro. — „Mes siekiame suteikti tarptautinę patirtį mūsų išaugusiesiems virtuvės žvaigždžių konkursų pusfinalistams, o bendradarbiavimas su Waldorf Astoria šefais padeda kurti naujas išskirtines šedevrus“.
Paminėtina, kad Waldorf Astoria Hotels & Resorts yra tarptautinis „luksusinių“ viešbučių tinklas, priklausantis „Hilton Worldwide“ korporacijai, kuris sudarytas iš 25 viešbučių ir kurortų pasaulio populiariausiuose miestuose ir gražiuose vietovėse. Nepaprasti gastronominiai kelionės, geriausi pasaulyje golfo laukai, unikalios SPA procedūros — „Waldorf Astoria“ jums siūlo neprilygstamą poilsiavietę ir legendinį dėl savo tobulybės garbinamą aptarnavimą prabangiuose interjeruose.
Visų „Waldorf Astoria Hotels & Resorts“ tinklo kurortų svečiai gali leistis į neįkainojamą gastronominę kelionę „Skonis Waldorf Astoria“ ir mėgautis trimis patiekalais iš užsienio, paragauti kokteilių iš žinomo kokteilių meistro, pasiplaukioti jachta ar nuvykti į vietinį turgų pasigaminti ingredientų šefo lydimi. Išsamų 3 dienų kulinarinių turų programą galima peržiūrėti ir užsisakyti adresu
Jameso Birdo fondas, įkurtas 1986 metais, švenčia ir skatina jaunus talentus srities gastronomijoje, taip pat vykdo mokymus įvairiose programose. James Birdas, miręs 1985 metais, buvo Amerikos kulinarinis didvyris, daugelio knygų autorius ir enciklopedinių žinių turintis žmogus. Jis padėjo išauginti visus šefų kartus, buvo mokytoju tiek profesionalams, tiek mėgėjams. Fonds, pavadintas jo vardu, tęsia kilnų darbą mokydamas ir remdamas pradedančius šefus per švietimo programas, grantus, apdovanojimus ir verslo plėtros kursus.
Pasidalinkite šiuo įrašu su savo draugais!